Neem even rust voordat je moe bent

Ze heeft al een paar maanden last van spanningsklachten. Ze heeft tijden hard gewerkt en op een dag lukte het simpelweg niet meer om haar bed uit te komen. Alsof haar lichaam haar zegt: ‘Als jij er niet mee stopt, dan doe ik het…’

Het luisteren naar wat je lichaam je vertelt neemt een belangrijke plek in, in de behandeling. Maar wanneer je dat niet gewend bent, voelt dat in het begin onwennig en helemaal niet goed. Omdat je hoofd het zo normaal vindt om door te zetten, om nog éven iets af te maken. Niet zeuren, maar doorgaan. En rust nemen als je echt niet meer kunt, herken je dat?

Wanneer sta jij jezelf toe om rust te nemen? Vaak op het moment dat je al moe bent, nietwaar? En wanneer dat voor jou genoeg is om weer bij te tanken is dat natuurlijk prima, Maar wat als je altijd maar doorgaat en je eigenlijk steeds meer rust nodig hebt om je weer lekker te voelen? En je als je ‘s ochtends op staat het liefst weer je bed in zou willen duiken? Dan is het niet meer prima en nemen je klachten alleen maar toe.

Dan is het van belang om te leren de signalen van je lichaam serieus te nemen, leren hiernaar te handelen. En daar hoort dus bij het leren verdragen dat je niet langer voldoet aan de eisen die je vanuit je hoofd aan jezelf stelt. En het goede nieuws is dat je ook beloond wordt voor deze nieuwe strategie! Je geeft je lichaam de kans om te herstellen, een nieuw evenwicht te vinden. En als jij weer lekker in je lijf zit, voel je ook veel meer ruimte om alles wat de dag je brengt het hoofd te bieden.

Wil je hiermee eens experimenteren? Neem dan eens rust vóórdat je moe bent. Ontdek dat je veel minder hersteltijd nodig hebt om weer verder te kunnen. Verder kunnen door even stil te staan.

0
    0
    Je mandje
    Je mandje is leegNaar mijn site