Mijn hoofd wil wel maar mijn lichaam doet het niet

Er komt een vrouw binnen in mijn praktijkruimte, we zien elkaar voor het eerst. Ze is gespannen, heeft veel lichamelijke klachten en een hoofd wat overstroomt met gedachten. Ze vertelt me dat haar hoofd wel wil, maar dat haar lichaam het niet doet. Ze wil gewoon door kunnen met wat ze altijd doet, alleen wordt ze gehinderd doordat ze zo moe is en alles zeer doet. En dat moet anders, zegt ze. Ze wil van de druk van haar borst af en zich niet meer zo gejaagd voelen. Zodat ze kan doen wat ze altijd deed, volhouden en doorzetten. En ze hoopt dat de PMT haar daarbij kan helpen, dat ze van haar klachten af kan komen.

Haar lichaam werkt niet meer mee aan alsmaar doorgaan. En dat is nu precies de bedoeling. Maar dat moet je wel eerst ontdekken, voordat je er wat mee kunt.

Ik vertelde deze vrouw dat er niets mis is met haar lichaam. Haar lichaam werkt perfect en doet precies wat het moet doen. Haar behoeden voor het alsmaar doorgaan, omdat dat ten koste gaat van haar. Juist door te luisteren, leer je doseren. Leer je dat je niet aan alle moeten in je hoofd hoeft te voldoen. Leer je dat jij al helemaal oké bent, ongeacht wat jij presteert!

Het mooie van PMT is dat deze boodschap pas écht goed aankomt, wanneer ik haar het aan den lijve laat ervaren…..het begin van verandering!

0
    0
    Je mandje
    Je mandje is leegNaar mijn site