Nabijheid op anderhalve meter afstand

Sinds deze week ontvang ik met gepaste afstand mijn cliënten weer in mijn praktijkruimte. En naast mijn PMT materialen staat nu ook ontsmettingsmiddel klaar, ik moet wennen aan het nieuwe werken. Ik vind het heel fijn om niet meer hele dagen achter mijn beeldscherm door te brengen en weer de ander in het echt te kunnen ontmoeten. Een scherm ertussen geeft toch enige afstand in het contact, ookal zijn er ook veel mogelijkheden om wel verbinding te houden met elkaar en de ander in haar proces te begeleiden.

Binnen de PMT is afstand en nabijheid een belangrijk thema, waar we veel mee werken. Als psychomotorisch therapeut ben ik gewend om letterlijk dichtbij te komen. En ik zet het lichamelijke contact heel bewust in in het maken van verbinding. De high five wanneer ik de ander wil bekrachtigen in de overwinningen welke op dat moment behaald worden. Het letterlijk naast de ander gaan staan wanneer ik mee wil denken met de ander. De arm om iemands schouder slaan wanneer de ander zo verdrietig is. Het schouderklopje ter bemoediging en steun. En de hand om te kalmeren wanneer de angst te groot wordt.

En nu dat niet kan, mis ik het….niet alles is met woorden te vangen. Onze communicatie zonder woorden is zoveel malen krachtiger. Zolang het is zoals het is, zal ik op zoek gaan naar andere manieren om optimaal nabij te kunnen zijn, met behoud van afstand. Nabijheid op anderhalve meter afstand.

0
    0
    Je mandje
    Je mandje is leegNaar mijn site